vrijdag 20 maart 2009

Gele Room, Crème pattisière, een basisrecept





Gele room, een recept
Ingrediënten:
3 l volle, verse melk( bio indien mogelijk)
1 liter room, verse( 40° minstens)
700 gr lichte rietsuiker
180 gr verse roomboter
1 vanillestok, doormiddengesneden en ontpit( pitjes mee in de melk)
snuifje zout

9 eieren
300 gr rietsuiker
320 gr maizena

Werkwijze:
  • In een grote, brede pot de melk, de room, se suiker, vanille en boter aan de kook brengen.
  • In een kom de p eieren, 300 gr rietsuiker en 320 gr maizena glad roeren.
  • Wanneer de melkmassa tegen het kookpunt is de eieremengeling verdunnen.Wanneer de mel kookt de verdunde compositie bij de kokende melk roeren,blijven roeren, binden en even laten doorkoken.
  • De gekookte gele room op een steen of plaat uitkappen, roeren en laten uitdampen en afkoelen. Zo wordt de gele room steviger; smeuiiger en hanteerbaarder.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks. Ik zal zo vlug mogelijk antwoorden.